Testé: le take away du Traiteur Villa Lorraine

Aangewezen op takeaway bestelt onze culinair recensent Jan Scheidtweiler deze keer bij La Villa Lorraine Traiteur: een goed geoliede machine.

2020 was een slecht jaar om eigenaar van een restaurant te zijn. Maar wat als je er zeven in bezit hebt? Een annus horribilis? Voor Serge Litvine wordt 2020 inderdaad het droevigste jaar sinds hij in 2010 de Villa Lorraine kocht, de eerste uit zijn reeks prestigieuze overnames in en rond Brussel.

Zo was zijn nieuwste zaak, Le Variétés, amper vijf dagen open toen die door de tweede lockdown alweer de deuren moest sluiten. Bij La Villa Lorraine zelf had Litvine ingezet op een heropening met topchef  Yves Mattagne, maar daar zullen we tot in 2021 op moeten wachten.

Publicité
Publicité
La Villa Lorraine Traiteur a des points de vente à Lasne, Ixelles et Woluwe-Saint-Pierre.

Het enige lichtpuntje in dat donkere imperium is de traiteurzaak die de voormalige industrieel in 2011 begon. Ook die bouwde Litvine uit tot een kleine keten: behalve het hoofdkwartier in Ukkel heeft La Villa Lorraine Traiteur vestigingen in Lasne, Elsene en Sint-Pieters-Woluwe. De traiteurs vormen samen een geoliede machine, met veel dagverse gerechten: een betrouwbare leverancier voor moeilijke coronadagen.

La carte de la Villa Lorraine Traiteur est un mélange de comfort food et de gastronomie.

Op een doordeweekse middag is het in Sint-Pieters-Woluwe tot buiten aanschuiven. De koeltoog heeft voor iedereen wat wils. Behalve charcuterie en ruim twintig kaassoorten kun je er ook terecht voor pure luxe, van kaviaar tot een wagyu-hamburger. Bovendien zijn er elke dag wisselende suggesties.

Die kaart is een mix van comfortfood en gastronomie, waarbij een Luikse salade afgelost wordt door gebakken coquilles en pasta met inktvisinkt. Ook een heerlijke terrine van patrijs, foie gras en eekhoorntjesbrood (8,5 euro per 100 gram) toont dat deze traiteur een plek heeft in het imperium van Litvine.

Publicité
Publicité
On y trouve également des produits de luxe tels que caviar.

De dagsuggesties zijn voorverpakt in wit servies, een eleganter alternatief dan die wegwerpbakjes die de gemiddelde traiteur in voorraad heeft, al is het nadeel wel dat gasten statiegeld betalen (7,5 euro per bord). In het diepe bord ligt een mooie portie zeeduivel met venkel, kerstomaten en smeuïge puree (24 euro). Ook een stoofpotje van zijdezacht kalfsvlees met champignons en een jus van bier biedt eetplezier (25 euro).

Ce traiteur mérite sa place dans l’empire gourmand Litvine.

Quant aux desserts, le traiteur de la Villa a confié cette mission à Wittamer, une référence à Bruxelles. Le chef pâtissier déploie son savoir-faire dans une tartelette Tatin (5,4 euros) ou un Chocovilla avec un cœur de crème brûlée (5,4 euros). Bref, la Villa Lorraine Traiteur est une valeur sûre.