Rechtbank Antwerpen: acht jaar cel voor opvoeder die gehandicapten misbruikte

De Antwerpse strafrechter heeft een voormalige hoofdopvoeder van het dienstverleningscentrum Sint-Jozef in Antwerpen dinsdag veroordeeld tot acht jaar cel en een terbeschikkingstelling van de regering gedurende vier jaar. De 40-jarige man uit Kruibeke had tien motorisch en/of mentaal gehandicapte meisjes seksueel misbruikt.

Het onderzoek ging in oktober 2008 van start nadat de moeder van één van de slachtoffers klacht indiende. Haar dochter, die in het internaat van Sint-Jozef verbleef, werd jarenlang aangerand en verkracht door de beklaagde. Het meisje vermoedde ook dat ze niet de enige was. Het onderzoek bracht nog negen andere slachtoffers naar boven.

De beklaagde ging altijd op dezelfde manier te werk: hij overlaadde zijn slachtoffers met complimentjes, gaf hen knuffels en testte dan hoe ver hij kon gaan. Met enkele meisjes kwam het tot seksuele betrekkingen, bij anderen beperkte het misbruik zich tot aanrakingen aan de borsten of de geslachtsdelen. Ze mochten niets zeggen van hem en op het instituut had ook niemand iets in de gaten.

(ROJ)

Publicité
Publicité
Publicité

Messages sponsorisés

Messages sponsorisés